Den omfattende guide til de forskellige typer spiseborde og hvad der passer til dig

Den omfattende guide til de forskellige typer spiseborde og hvad der passer til dig

Spiseborde er omdrejningspunktet i din spisestue. Det er dem, du og dine gæster skal sidde omkring, så det er vigtigt at finde den rigtige for dig.

Så hvad skal du kigge efter i et spisebord?

Der findes et par forskellige typer spiseborde derude, men det er vigtigt at kende deres fordele og ulemper, før du træffer en beslutning. Her er en hurtig guide til de forskellige typer spiseborde, og hvilke der passer til forskellige behov.

Hvorfor investere i et spisebord?

Et spisebord er et møbel, der normalt placeres i midten af rummet. Den har en lang og smal overflade, som normalt er omgivet af stole.

Spiseborde bruges ofte til servering af mad og drikkevarer, men de kan også bruges til andre formål som at skrive eller lave lektier.

Forskellige typer spiseborde:

De to brede kategorier af spiseborde er formelle og afslappede. Formelle spiseborde egner sig bedst til formelle middage, der kræver mere elegante rammer. Afslappede spiseborde er perfekte til familiemiddage, eller hvis du bare mangler et bord at spise et hurtigt måltid ved.

Formelle spiseborde:

– Bordet er typisk rektangulært eller kvadratisk i form og kan komfortabelt rumme seks til otte personer. Stolene omkring bordet plejer at ledsage det, men de kan også være selvstændige møbler.

– Det er normalt lavet med hårdttræ som mahogni, eg, valnød, kirsebær eller ahorn.

– Det formelle spisebord bruges ofte i restauranter såvel som i hjem med high-end indretningsstile som landlige og franske provinsstile.

Afslappede spiseborde:

– De findes i alle former og størrelser, men de er typisk runde eller ovale med fire til seks stole rundt om.

– De kan findes i enhver

Få mere info om runde spiseborde her.

Spisebordsstørrelser og funktioner at overveje

Størrelsen på spisebordet er en af de vigtigste faktorer at overveje, når du leder efter et nyt spisebord. Når du skal vælge størrelse, er det vigtigt at overveje, hvor mange mennesker du normalt har til middag, og hvor meget plads du vil have omkring bordet.

Bordets form er også en vigtig faktor at overveje. Du vil måske have en rektangulær eller firkantet form, eller noget mere usædvanligt som en ottekantet form. Formen kan ofte tilpasses med forskellige materialer, så det er værd at kigge nærmere på, hvilke former der findes, hvis det er noget, der interesserer dig.

Det bedste overkommelige og holdbare bord til din plads og dine behov

Det bedste prisbillige og holdbare bord til dit rum og dine behov er det, du har råd til, som passer til den plads, du har, og vil holde i lang tid.

Den omfattende guide til de forskellige typer spiseborde og hvad der passer til dig
Rul til toppen

CVR-Nummer DK37 40 77 39