Sådan laver du den perfekte kanelstang – trin for trin guide

Sådan laver du den perfekte kanelstang - trin for trin guide

Kanelstænger er en populær sød snack, som de fleste nok har smagt mindst én gang i deres liv. Men har du nogensinde overvejet at prøve at bage dem selv? Hvis ikke, så skulle du måske overveje det, for det er faktisk slet ikke så svært. Med denne trin for trin guide kan du lære at lave den perfekte kanelstang, der er sprød og lækker på ydersiden, og blød og fyldig på indersiden. Vi vil gennemgå ingredienser og udstyr, dejen, fyldet og selve bagningen, så du kan få den bedste oplevelse ud af din kanelstang. Så lad os komme i gang med at bage!

Ingredienser og udstyr

For at lave den perfekte kanelstang skal du bruge følgende ingredienser: mel, sukker, gær, salt, mælk, æg, smør og kanel. Det er vigtigt at have alle ingredienserne klar, inden du begynder at lave dejen.

Udover ingredienserne skal du også have følgende udstyr: en røremaskine eller en stor skål og en træske, et viskestykke, en rullepind, en bageplade og bagepapir.

Det er også en god idé at have en måleske og en vægt, så du kan måle ingredienserne præcist. Når du har samlet alt dit udstyr og ingredienser, er du klar til at lave den perfekte kanelstang.

Du kan læse meget mere om bageopskrifter her.

Dejen

Dejen er en af de vigtigste elementer i en kanelstang, og det er derfor vigtigt at lave den rigtigt. Start med at varme mælken op, så den er fingervarm. Opløs gæren i mælken, og tilsæt sukker og æg. Pisk det hele godt sammen. Tilsæt derefter mel og salt lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Tilsæt til sidst smørret, og ælt dejen godt igennem igen, indtil den er blød og smidig. Lad dejen hæve i en time, indtil den er blevet dobbelt så stor. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og fordel fyldet på dejen. Rul dejen sammen til en pølse, og skær den i passende stykker. Lad kanelstængerne hæve i yderligere 20 minutter, inden de bages i ovnen.

Fyldet

Fyldet i en kanelstang er det, der virkelig gør denne bagværk til noget særligt. Det er en blanding af kanel, sukker og smør, der giver kanelstangen sin karakteristiske smag og aroma. For at lave fyldet skal du først sørge for, at smørret er blødt nok til at kunne røres sammen med sukker og kanel. Du kan enten lade smørret stå ved stuetemperatur i et stykke tid, eller du kan blødgøre det i mikrobølgeovnen i kort tid. Når smørret er blødt, tilsætter du sukker og kanel, og rører det godt sammen, indtil det bliver en jævn pasta. Du kan justere mængden af kanel og sukker efter din egen smag, men en god tommelfingerregel er at bruge dobbelt så meget sukker som kanel. Når fyldet er færdigt, skal det lægges på dejen, der er rullet ud i et rektangel. Fordel fyldet jævnt over dejen, og sørg for at dække hele overfladen. Du kan bruge en paletkniv eller bagsiden af en ske til at glatte fyldet ud. Når fyldet er fordelt, er det tid til at rulle dejen sammen til en rulle. Start fra den lange side af dejen, og rul den forsigtigt op, så fyldet ikke falder ud. Når dejen er rullet sammen, skal den skæres i skiver på ca. 2-3 cm tykkelse, og lægges på en bageplade med bagepapir. Sørg for at placere kanelstængerne med lidt afstand imellem, så de kan hæve og blive luftige under bagningen. Nu er kanelstængerne klar til at blive bagt i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde. Når de er færdige, kan du tage dem ud af ovnen og lade dem køle af i et par minutter, inden du serverer dem. Server kanelstængerne varme og sprøde, og nyd den lækre smag af kanel, sukker og smør.

Bagning og servering

Når dejen og fyldet er klar, er det tid til at bage og servere din kanelstang. Først skal du rulle dejen ud på et meldrysset bord, så den bliver ca. 30×40 cm. Derefter skal du sprede fyldet ud over dejen, og husk at lade en lille kant være fri på den ene langside. Herefter skal du rulle dejen sammen til en roulade, hvor den frie kant skal sidde fast. Skær nu rouladen i ca. 12 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad kanelstængerne hæve i ca. 30 minutter, og sæt ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er varm, skal kanelstængerne bages i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist, inden du serverer dem. Du kan evt. drysse lidt flormelis eller hælde glasur over kanelstængerne, hvis du vil gøre dem ekstra lækre. Kanelstængerne smager bedst, når de er nybagte, men du kan sagtens opbevare dem i en lufttæt beholder i et par dage.

Sådan laver du den perfekte kanelstang – trin for trin guide
Rul til toppen

CVR-Nummer DK37 40 77 39