Listen over verdenskendte danske mærker, du behøver at kende

Listen over verdenskendte danske mærker, du behøver at kende

Danmark er et lille land i Europa med en befolkning på 5,7 millioner mennesker, men det har nogle af verdens mest kendte mærker.

Danmark er hjemsted for nogle af verdens mest kendte mærker og virksomheder. Det drejer sig om Lego, Carlsberg, Arla Foods og Maersk.

Danmark har en befolkning på omkring 5,7 millioner mennesker og er et af Europas mindste lande, men det er blevet kendt for at producere nogle af verdens mest kendte mærker. Disse omfatter Lego, Carlsberg, Arla Foods og Maersk – alle kendte navne for mange mennesker over hele kloden.

Top 5 danske mærker, du skal kende

Dansk erhvervsliv boomer med mange af verdens mest innovative og kreative brands. Danmark er et land, der ikke kun ved, hvordan man tjener penge, men også ved, hvordan man bruger dem på at gøre deres land mere bæredygtigt og behageligt for alle danskere.

Denne liste indeholder nogle af de bedste danske mærker, du bør kende til. De er rangeret efter deres globale placering i 2018, samt deres placering i Danmark.

1) Lego:

Lego er et legetøjsfirma, der har eksisteret siden 1932 og nu er blevet et internationalt mærke. Lego Group sælger legetøj og sæt over hele verden, med produkter, der overvejende markedsføres til børn i alderen seks til 14 år. Det blev grundlagt af Ole Kirk Christiansen, der ville give børn mulighed for selv at bygge ting, uden at have brug for noget

#1 Maison Martin Margiela

Huset er en 3.000 kvadratmeter stor bygning beliggende i byen Paris. Designet er skabt af arkitekten Jean-François Bodin.

Byggeriet af huset tog fire år og stod færdigt i 1995. Det er en privat bolig, som kan lejes til forskellige arrangementer såsom modeshows, fotooptagelser og filmoptagelser.

#2 PACE København

PACE Copenhagen er en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i videoproduktion og animation. De har vundet en række priser, herunder Cannes Lions, Clios og Epica Awards.

PACE Copenhagen har eksisteret siden 1979. De har nu kontorer over hele verden med hovedkontor i Danmark.

#3 Georg Jensen

Georg Jensen er en dansk sølvsmedevirksomhed grundlagt i 1904 af Georg Jensen. Virksomheden ejes i dag af Georg Jensens Familiefond.

Georg Jensen blev grundlagt i 1904 af den danske sølvsmed og designer Georg Jensen, der blev født i 1866. Hans første værksted lå her på Gammel Kongevej, København på hjørnet af Østergade (nr. 2).

I 1919 åbnede Georg Jensen et nyt showroom på Kongens Nytorv i København, tegnet af arkitekt Ulrik Plesner. Året efter åbnede han en anden butik på Strøget nr. 1-3 i København med et interiør designet af Kaare Klint og Erik Møller-Nielsen, som de vandt guldmedaljen for på Paris-udstillingen i 1925.

#4 Royal Copenhagen

Royal Copenhagen blev grundlagt i 1775 og er en af de ældste virksomheder i Danmark.

Det er en producent af porcelæn og keramik, ofte med et design baseret på blåt og hvidt kinesisk porcelæn.

Nogle af dens mest kendte produkter er Krone Julehjems juledekoration, som er blevet produceret siden 1847, og "Musselmalet"-designet fra 1879.

Virksomheden har også produceret designs for andre virksomheder som Rosenthal Porcelænsfabrik (1886), Wedgwood (1907) og Royal Albert (1921).

#5 Howard Assembly Hall

Howard Assembly Hall er et stort auditorium, som er en del af College of Fine Arts. Det har en kapacitet på 3.000 mennesker.

Salen blev opkaldt efter Dr. Howard T. Fisher, som var præsident for universitetet fra 1933 til 1944 og en af de vigtigste skikkelser i College of Fine Arts historie. Det blev bygget i 1951 som en tilføjelse til det, der var blevet kaldt "auditoriet" og blev oprindeligt designet til foredrag og koncerter af kunstnere som Igor Stravinsky, Aaron Copland, George Balanchine, Dizzy Gillespie og Leonard Bernstein.

Listen over verdenskendte danske mærker, du behøver at kende
Rul til toppen

CVR-Nummer DK37 40 77 39